Излупете лук без да го фаќате и умирисате рацете | Видео

128

Досетливи луѓе конечно пронашле начин како да излупат лук без да го допират со раце.

До колку го сакате лукот а не сакате потоа рацете да ви се лепат и да ви мирисаат на лук по лупењето, ова е идеалено за вас. Се што ви треба е главица лук и стаклена тегла со поклопец.

Постапката не е комплициран ниту пак бара посебна техника.

Ставете ја главицата во теглата, затворете ја теглата и протресете. По неколку секунди ќе отпаден горниот цврстиот дел на главицата кој може да го извадите да не ви пречи , а потоа продолжете со тресење на теглата се додека не се излупат сите чешниња лук.