Интересни физиолошки разлики меѓу активните и неактивните

418

Целиот живот ви кажуваат колку се важни физичките активности. Сте слушнале илјадници пати како е важно да се биде во добра форма и здраво да се храните, сте слушнале дека во здраво тело е здравиот дух и дека, ако го следите таквиот живот, ќе живеете сто години.

Но за жал тоа не е доволно, со оглед на тоа што гледаме околу нас. Повеќето луѓе зимаат нездрава храна, не се занимаваат доволно со спорт и многу голем дел од населението по светот носи премногу килограми на масти.

Фактите се едноставни. Просечно возрасна личност за да биде физички здрава, секоја недела мора да има два часа и триесет минути физичка активност. Не звучи премногу нели? Само тој износ на време има одличен долгорочен ефект врз вашето телото и на вашето здравје. Само таа количина на активност во тој временски период ја означува разликата од болести и здравје.

Погледнете го новиот Инфографик изготвен од Alissa Scheller за The Huffington Post.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.