Храна за која имаме предрасуди

227

Многу луѓе се свртуваат кон здравиот начин на живот, кој во голема мера вклучува и здрава исхрана. Малку се луѓето кои во претходните години не биле во искушение од несоодветната храна и кои се справиле со т.н. “џанк фууд”.

Во овој период со консумирање на главно нездрави производи, телото тврдоглаво одбива да прифати дека некои видови корисна храна се навистина вкусни. Додека не помине времето и човек не сфати дека всушност здравата исхрана може да биде дури и повкусна од сите останати искушенија.

Еве и кои се вкусните оброци, кон кои многу луѓе имале предрасуди:

Пченкарен леб

На почетокот замената на меките парчиња бел леб сигурно ви се чини неподнослива, но сегаго цените квалитетот и секој корисен додаток (како семето, на пример), кој се содржи во полнозрнестиот леб.

Кељ

Тоа ги победува дури и брокулите по чудниот и необичен вкус, но тоа во никој случај не значи дека со упорност човек не може да ја открие неговата вкусна страна.

Шери домати

Во вашата идеја тие не се домати, но не е точно. Вистината е дека постојат навистина вкусни сорти домати, кои по ништо не отстапуваат на вкусот на обичните домати. Покрај тоа, тие се совршен додаток на речиси секоја салата и дури изгледаат естетски подобро.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2