Хемотерапијата го уништува човекот, а екстракт од овие семиња го уништуваат ракот!

511

Во растојание од неколку години се откриле голем број медицински и фармаколошки измами, а поголем дел од јавноста ги смета за обични теории на заговор.

Со една неодамнешна објава на научната студија во Британскиот медицински журнал се откри една од најодвратните здравствени измами која со децении убивала луѓе на најлош можен начин. Станува збор за хемотерапијата.

Страшно е да се мисли дека хуманоста исчезна од светот на фармацијата и медицината. Овие две гранки на науката би требало да им помогнат на најранливите луѓе, на пациентите кои страдаат од неизлечиви болести. Место на луѓе со терминални болести да им се помага во борбата против растечката пандемија на канцерогени заболувања, нивната и онака нарушена здравствена состојба се упропастува со најтоксични, да кажеме, лекови.

Д-р Hardin B. Jones, професор по медицинска физика и физиологија на Универзитетот Беркли во Калифорнија, го проучувал животниот век на заболените од рак повеќе од 25 години, кога дошол до заклучок дека хемотерапијата воопшто не делува. Тој сведочеше дека цела низа на пациенти заболени од рак и излечени со хемотерапија умраат со страшна смрт. Исто така, д-р Џонс предупредува дека пациентите кои се лекуваат со хемотерапија умираат многу побрзо и поболно од многу други пациенти кои одбрале друг начин на лекување.

По големото истражување дошол до заклучок дека хемотерапијата го скратува животот и всушност ги убива пациентите побрзо и дека тоа се прави намерно, бидејќи во игра се милијарди кои “индустријата” на ракот ги врти во рамките на својата мрежа на смртта. Затоа што, за нив, додека постои ракот и болештиите ќе има и пари и моќ, а сѐ би пропаднало кога луѓето би знаеле и прифатиле дека ракот е целосно излечива болест за која постоат голем број евтини и природни лекови, а за тоа сведочат милиони луѓе кои ја одбиле хемотерапијата и се излечиле.

Имено, лековите од природата, потполно ефектни и без никакви несакани ефекти постојат една цела низа – но една студија, иако јавно објавена вешто е криена од очите на јавноста. И додека медиумите во светот ги пренесуваат ПР статиите за хемотерапијата и за оваа смртоносна индустрија, од друга страна, сите молчат за лекот кој им е достапен на сите и кој е револуционерен. Го лечи ракот за 24 часа и кај најтешките заболувања.

Истражувачите од Универзитетот во Кентаки спровеле студија за својствата на екстрактот од семките од грозје и откриле дека ја активираат смртта на 76% од клетките на леукемијата и на ракот во рок од 24 часа, а кои биле изложени на екстрактот во лабораториски услови. Нивното истражување, објавено во списанието на Американското здружение за истражување на ракот, покажа дека екстрактот од семките од грозје предизвикува уништување на леукемичните клетки со “вклучување” на протеини познати како JNK кои го регулираат уништувањето на клетките на ракот.

Продолжува на страна 2