Еве мајките што им велат на децата, а што навистина мислат

143

Мајчинската љубов е немерлива.

Секоја мајка за нејзиното дете би направила апсолутно сѐ на светот.

Сепак, постојат и ситуации кога тие мали ангели потполно нѐ исфрлаат од такт. Но, и тогаш мама ќе пронајде вистински и нежен збор иако во себе мисли нешто сосема друго.

 • Можеби – Веројатно НЕ!
 • Ќе видиме – Значи, НИКОГАШ!
 • Ајде да играме некоја помирна игра – Престани да зборуваш, ми ги дупиш ушите!
 • Могу добро ја одбра облеката која ја облече – Ауу, барем нешто да истуриш врз себе пред да излезеш од куќата!
 • Каде го слушна тоа? – Имаш целосно погрешна информација!
 • Еден ден ќе ми се заблагодаруваш заради ова – Се надевам дека ќе заборавиш дека ова некогаш се случило!
 • Може ли мама да има малку приватност во бањата? – Мама би сакала на мир да испие чаша вино!
 • На мама ѝ треба чаша вино – На мама всушност ѝ треба вотка на екс.
 • Мислиш дека тоа е добра идеја? – Ова е најлошото нешто што некогаш си го сугерирал!
 • А-ха – Јас немам идеја за што зборуваш!
 • Ох, душо, тоа е одлично! – Јас сѐ уште немам поим за што зборуваш, но ти звучиш ентузијастички, одушевено, па те поддржувам.
 • Навистина? Навистина? – Добро, во што е проблемот?
 • Затоа што јас така реков – Дефинитивно ја губам битката, а ова е мојот последен аргумент.
 • Само една секунда! – Немам намера да се променам додека повторно не ме повикаш врескајќи!.
 • Челото не ти е жешко. Немаш температура – Стани, облечи се и тргни веќе еднаш во е**ното училиште!
 • Прашај го тато – Сега е негов ред да биде негативец.
 • Звучиш исто како Бијонсе – Боже, те молам моето дете да има некој друг талент!
 • Те сакам! – Нема апсолутно ништо на светов што би можела да сакам повеќе од тебе!