Еве како да ја пронајдете Г-точката кај жените

96

Терминот „Г“ беше усвоен во 1950 година од германскиот гинеколог Ернст Грефенберг. За повеќето жени, Г-точката е најчувствителна област одговорна за долго, неспоредливо сексуално задоволство.

Кај други жени, силна стимулација на оваа точка води до мокрење. Многу жени генерално го негираат постоењето на ова прашање.

Научниците откриле дека „Г точка“ се развива кај жени од неискористени ткива на простата, кои исто така се присутни во женското тело. Оваа способност да се трансформира еден вид ткиво во друго, доведува до појава на Г-точка.

Понекогаш оваа област станува многу мала и станува речиси невидлива, понекогаш се развива во целото тело. Тоа е причината зошто некои жени го имаат, други не го поседуваат.

Како да ја најдете Г-точка?

Ако G-точката се уште е присутна во вашето тело, оваа точка е на длабочина од 3 до 7 cm на предниот ѕид на вагината. Погледнете ги нашите инструкции на сликата: можеби, така што ќе ви биде полесно да разберете за што зборуваме.

Во незапирлива состојба, Г не е повеќе од грашок, но воопшто може да се удвои. Затоа, подобро е да се започне со гледање или масирање на Г-зона непосредно пред или после оргазам.

Бидете внимателни, бидејќи вагиналната мукоза е многу нежна и мазна и лесно може да се оштети. Првиот одговор на стимулацијата на точката „Г“ може да биде потреба за уринирање, но по неколку секунди овие чувства се повлекуваат од возбуда. Овој вагинален оргазам се смета за многу посилен од клиторисот.

Бонус видео: