Еве како да доведете маж до лудило

1495

Французите имаат една изрека до која се придржуваат: „Доколку сакате да фатите пчела, уловете ја со мед, никогаш со сирење“.

1. Се смеат дури и кога не им е до смеење

Секогаш смејте се, дури и кога душата ви е ранета. Луѓето сакаат насмеани лица, бидејќи зрачат со позитивна енергија.

2. Тие живеат по правилото: Убаво изгледај, чувствувај се убаво

Французинките изгледаат убаво во сите можни околности, дури и кога одат до продавница. Ретко ќе сретнете французинка која ќе биде облечена во тренерки и несредена коса.

3. Знаат колку вредат

Французинките се познаваат себеси и знаат колку вредат и се држат до себе. Тие се независни жени кои мудро го користат својот ум.

4. Не им се плашат на мажите

Француската култура не ги одвојува момчињата од девојчињата, тие се третирани исто. Можеби тоа е причината поради која имаат далеку помалку табу теми.

5. Независни се

Тие го ценат својот личен простор, дури и во бракот. французинките не бараат мажот да ги усреќи, таа сама си ја прави својата среќа.

Продолжува на страна 2