Едноставни луѓе ја изградиле арката на Ное, а експертите – Титаник

1717

„Во животот често ни се случува некој да не оттурне од себе, да паднеме ниско, да се чувствуваме како згужвани и фрлени на земја во кал.“

Тоа се факти од секојдневниот живот. „Понекогаш се чувствуваме како да не вредиме ништо.“

Без оглед што ти се случило во животот, или што допрва ќе се случи, ти никогаш нема да ја изгубиш вредноста.

Дали си бил валкан или чист, згужван или испеглан, ти и понатаму си непроценлив за сите оние кои те сакаат повеќе од сè на светот.

Нашите животи не се вреднуваат според она што го правиме или кого познаваме, туку според ОНА ШТО СМЕ.

Ти си нешто посебно и не го заборавај тоа никогаш. Број ги своите успеси, а не грижите и проблемите. Немој никогаш да се плашиш да пробаш нешто ново.

 И секогаш имај на ум: “Едноставни луѓе ја изградиле арката на Ное, а експертите – Титаник.“