Едноставен тест што ќе ви открие колку е висока вашата емоционална интелигенција

537

Психолозите сметаат дека луѓето со висока емоционална интелигенција се поуспешни од луѓето со висок коефициент на интелигенција.

Емоционалната интелигенција може да им го подобри животот на луѓето и да им помогне да се прилагодат на реалноста. Направете го следниов едноставен тест и дознајте дали имате висока емоционална интелигенција…

1. Вивиен изгледа:

а) Навредено
б) Возбудено и благодарно

Продолжува на страна 2