Дури и лекарите со неверување | Еве што се случува кога мачка ќе почне да преде на вашиот стомак …

1410

Животните позитивно влијаат на нашето ментално здравје, но не сте ни свесни дека можат позитивно да влијаат и на физичкото здравје.

Знаете дека мачките предат кога се среќни. Тоа може да има позитивно влијание врз вас. Истражувањата покажале дека тој звук има позитивно влијание врз здравјето на луѓето.

Погледнете за што се работи:

Влијанието на мачките на здравјето

1. Намалување на стресот
Благодарение на ниската фреквенција на предење, нашето тело и умот се релаксираат.
Со пренесување на тие фреквенции од телото на мачката на нашето тело, доаѓа до намалување на хормонот на стресот во нас.

2. Намалување на крвниот притисок
Не само што го намалува стресот, туку и успешно го намалува нивото на крвниот притисок, што е многу корисно, бидејќи високиот крвен притисок е многу опасен.

3. Помош при дишење
Луѓето кои страдаат од повремено губење на здивот, тврдат дека мачињата, кои предат на нивниот стомак, во голема мерка помогнале да се надмине тој проблем.

4. Може да ги излечи коските
Истражувањата покажуваат дека кога мачката преде, побрзо заздравуваат скршениците. Вибрирањето на фреквенција од 25 до 50 Hz, го забрзува зараснувањето на коските.

А бидејќи мачката, како што знаеме, преде на фреквенција од 15 до 25 Hz, тие се идеални за стабилизирање на состојбата на нашиот скелет.

5. Намалување на срцеви заболувања
Студиите на Универзитетот во Минесота покажуваат дека сопствениците на мачки имаат 40% помала можност да се разболат од срцеви заболувања.
Се верува дека тоа има врска со гореспоменатите можности дека мачка на стомакот го намалува нивото на стресот и на крвниот притисок.

6. Лечи воспаление на мускулите
Истиот ефект како и кај зараснување на коските

7. Помага во спречување на воспаление
Како да нема доволно позитивни аспекти! Мачката која ви преде на стомак, исто така, помага и во борба против воспаление и отоци во зглобовите и тетивите.

Што велите за ова? Ако знаете некој што има мачка/и споделете го ова со него, сигурно ќе биде заинтересиран, а ако и самите поседувате мачка, сигурно дека од сега повеќе ќе ја цените и повеќе ќе внимавате на неа.