Древните Руси изградиле пирамида во Франција | Видео

181

Во француската провинција Ландок-Русилон, за време на изградбата на автопатот, наводно е откриена древна пирамида висока 80 метри, со редовна основа на квадрат.

Руските страници забележуваат дека пирамидата била позната уште во 1976 година, но дека француските власти криеле информации со цел „да ја сокријат вистината за минатото на големата словенско-ариевска цивилизација“.

Според официјалната верзија на историјата, во Франција не треба да има пирамида, немало кој да ги гради, но формата е јасно видлива на сателитски слики и слики од патот што поминува покрај оваа пирамида, пишува „Kramola“.

Пирамидата се наоѓа на планинскиот превој Ле Пертус. Според „Википедија пишува“: “Пирамидата е изградена помеѓу 1974 и 1976 година на раскрсницата на автопатите А9 и АП7. Ова е дело на архитектот Рикардо Бофил. Таа е посветена на Каталонија. Се наоѓа на спротивната страна од Помпејовиот трофејот”.

Зданието е покриена со слој земја, песок и глина од југоисточната страна, дебела најмалку 50 метри. „Како и да е, француските власти се обидоа да го претстават како„ нов објект“- од градителите кои го изградија автопатот.

Русите наведуваат дека пирамидата од источната страна е закопана под 50-метарски слој реликтна почва, што зборува за нејзиното потекло од древното време. Точно, староста на земјата не е утврдена од геолозите, а причината е во тоа што „одамна е забрането да се зборува за руско наследство во Европа“.

На фотографиите јасно се гледа римејк на црвена тула и камен, присутни само на едната страна од пирамидата. Очигледно, оваа римејк е дело на архитектот Рикард Бофил, но не и на самата пирамида!

Необичниот рид се наоѓа на границата на Шпанија (Каталонија) и Франција, а француската провинција се вика Ландок-Русилон. Во средниот век, тука се наоѓал округот Русилон, тогаш каталонската провинција Русилон. Русилон е руска провинција.

Обликот и пропорцијата на пирамидата се вели дека се идентични со оние во северна Кина. “Вкупно, пронајдени се околу сто пирамиди во Кина, лоцирани северно од Кинескиот Ѕид (Русија). Кинезите со векови молчат за овие пирамиди, а причините се исти – Кинезите немаат никаква врска со изградбата на овие пирамиди”.