Dr. Warburg | Киселоста на организмот е причина за рак и други болести

7009

Храна која алкализира

* Сите сурови зеленчуци. Некој е кисел по вкус, но во телото се менува и станува алкален.

* Овошје. На пример, лимонот во телото има многу висок степен на алкалност. (Да не ве залаже неговиот многу кисел вкус).

* Бадеми. Тие се многу алкални.

* Интегрални житни култури: просо е единствената алкална житна култура. Сите други житни култури се лесно кисели, но идеалната исхрана треба да има одреден процент на киселост, па треба да се комбинира со некои житни култури. Сите житни култури мора да се готват.

* Мед. Има многу висока алкалност.

* Хлорофил. Зелените растенија содржат хлорофил кој е многу алкален.

* Вода. Таа е важна за производство на кислород. Секогаш бидете добро хидрирани, пијте мали голтки во текот на денот.

* Вежбање. Вежбите помагаат да се одржи алкалната природа на телото, бидејќи тие даваат кислород на целото тело. Седечкиот начин на живот го уништува животот.

Хемотерапијата не лечи, туку ја влошува киселоста на телото

Продолжува на страна 5