Детален водич низ мистериите на Русија

458

Многу од овие тајни остануваат нерешени до денес. Дали можете да се сетите за што всушност се работи?

1. Киштимското џуџе Аљошенка

Киштимското џуџе Аљошенка

Летото 1996 година во шумата во близина на малиот град Киштим (1.764 километри од Москва) во Уралскиот округ пронајдено е мистериозно хуманоидно суштество.

Го пронајде жена на која подоцна ѝ беше дијагностицирана шизофренија. Таа ова суштество го посвоила и дури му го дала името на својот роден син: Аљошенка (скратено од Алексеј).

Нејзините сограѓани се прашувале од каде се појавило ова необично суштество. Дали тоа бил вонземјани или само деформирано човечко суштество? Со овие прашања се опседнал Киштим, а подоцна и целиот свет.

Меѓутоа, кога „помајката“ на „киштимското џуџе“ била сместена во ментална установа, Аљошенка починал, па и неговото тело преминувало од рака во рака, пред целосно да исчезне.

До денес никој не може да објасни од каде стасал Аљошенка, ниту каде исчезнало неговото тело.

Продолжува на страна 2