Дел од денот кога не е добро да јадете јаглени хидрати ако се обидувате да ја намалите тежината

1824
Палачинките за многумина се омилен извор на рафинирани јаглени хидрати

Палачинките за многумина се омилен извор на рафинирани јаглени хидрати.

Секоја диета од нас бара да се придржуваме кон воспоставените правила на исхраната за да постигнеме оптимални резултати.

Сепак, постојат некои општи правила за конзумирање одредени видови намирници кои со текот на времето станале вообичаени.

Така сигурно сте слушнале совет дека рафинираните јагленохидрати пожелно е да се јадете наутро за појадок.

Многумина поради појадокот се засладуваат со омилени колачи, бел леб или палачинки верувајќи дека лесно ќе согорат внесените материи.

Продолжува на страна 2