Да, и мажите се одлучуваат да одат “под нож”

379

Кога зборуваме за пластична хирургија, првите работи што ми паѓаат на ум се пејачи, актерки и старлети кои даваат огромни суми пари за да го „разубават“ своето тело.

Сепак, токму кога нежно размислувате за мажите, дознавме дека бројот на мажи кои прават пластична операција е драматично зголемен.

Во 2017 година, повеќе од 1,3 милиони мажи ширум светот направија некаква форма на пластична операција или корекција на нивното тело, а во 2020 година тој број беше скоро тројно зголемен, што е многу голем број. Иако има такви кои ги прават овие операции од медицински причини, најчестите причини се од естетска природа.

Мажите стануваат сè понезадоволни од својот изглед и ни се чини како секој друг човек да сака извајан стомак, големи рамена и гради како Дејвид на Микеланџело.

Иако со напорен тренинг и работа може да се постигне совршен физички изглед, многумина одлучуваат на полесен, но далеку поскап начин, а тоа е пластична хирургија.

Најновите истражувања покажаа 5 најчести козметички операции што мажите ги извршија во 2020 година, а еве за кои постапки станува збор:

  • Реконструкција на носот
  • Вметнување на импланти во градите
  • Вметнување на импланти во мускулите на рацете (обично бицепс)
  • Липосукција – nамалување на половината

Дали го поддржувате фактот дека мажите го менуваат физичкиот изглед на овој начин или мислите дека тоа е апсолутна глупост. Многу луѓе ја следат логиката дека ако жените можат да го сторат тоа, мажите не би го сториле истото, додека други сметаат дека инсталацијата на вештачки мускули е бесмислена, бидејќи може да го обликувате вашето тело со помош на соодветна обука и диета.

Реставрација на вагината | Гинеколог од Загреб е спас за многу жени