Ако страдате по раскинување на врската, ќе ви помогне еден тип таблети

531

Новото истражување спроведено на Универзитетот во Калифорнија покажало дека жените кои штотуку престанале да контактираат со личноста која ја сакаат можат да го олеснат страдањето низ кое минуваат.

Дали сте раскинале и страдате? Научниците велат дека ова е лекот кој ќе ви помогне.

Ќе ви помогнат лековите против болки кои се користат за ублажување на симптомите на артритис, болна менструација, тешка главоболка, забоболка, и се користат како аналгетик, особено во случај на воспалителни процеси.

Учесниците во истражувањето биле лица кои туку што ја раскинале врската или дознале дека саканата личност ги излажала, и тие покажале како ибупрофенот делувал врз нив, но само на жените. Тие имале помалку ментални болки по земањето на овој лек.

Д-р. Kyle Ratner, лидерот на истражувањето, е загрижена со овој резултат, бидејќи корисниците на лековите за олеснување на болка никој не ги предупредил дека тие можат да влијаат на психолошката состојба.

Од друга страна, експертите тврдат дека емоционалната болка по прекинувањето е здрав одговор кој помага во заздравувањето.