Ако страдате од ветрови (гасови), овие 3 намирници се спас | Евтина храна за рамен стомак!

3338

Подуените стомаци најчесто се предизвикани од вишок создадени гасови кои се должат на консуимирање на погрешно избраната храна.

Најсилните гасови се предизвикани од грав, кромид и брокула. Меѓутоа, подуеноста можете да ја спречите ако во исхраната вклучите евтин, а многу здрави намирници што ќе ви помогнат полесно да ги елиминирате гасовите.

Оризот е прв на оваа листа. За разлика од многу други јаглени хидрати, тој во целост се вари во цревата, а не во желудникот, со што се намалува ризикот од акумулација на гасови.

Јогурт, исто така, ќе помогне работата на дигестивниот тракт благодарение на добрите бактерии.

Краставицата е природен диуретик кој има висока содржина на вода и малку влакна, така што може да помогне при исфрлање на вишокот течности.

Ставете ги овие тринамирници во вашето мени и сигурно помалку ќе страдате од гасови и подуен стомак.