Ако имате една од овие намирници во фрижидерот, веднаш извадете ја! Еве зошто

937

Во никој случај не треба да ги чувате овие 13 намирници во фрижидер!

1. Леб

Ако го држите лебот во фрижидер, тој побрзо ќе се стврдне и побрзо ќе се расипе.

2. Лук

Аромата го напушта лукот, но затоа сè друго што го имате во фрижидерот ќе мириса на него.

3. Компир

Ако го држите компирот во фрижидерот, тој ќе стане брашнест и ќе го загуби вкусот.

4. Домати

Ако доматите ги држите во фрижидер, тие ќе омекнат и ќе го загубат вкусот.

5. Црн кромид

Студот од фрижидер ќе направи кромидот да ја загуби аромата.

6. Мед

Медот се кристализира на ниски температури, што значи дека ќе стврдне и повеќе нема да може да се развлече. Ако го држите на собна температура, ќе трае подолго и ќе биде помек.

7. Босилек

Босилекот не поднесува ладно. Чувајте го на работната површина во кујната во свежа вода.

Продолжува на страна 2