Аферата започнува во главата многу порано пред да се случи | Женетите мажи често изневеруваат од 8 причини

201

Причините поради кои женетиите мажи влегуваат во вонбрачна врска се различни, од досада до несогласувања со брачниот партнер, но најчеста причина е недостатокот на интимни одноци.

Не секоја вонбрачна афера се случува од исти причини, но многу од нив се многу слични. Некои мажи се впуштаат во брачни води и не се ни свесни за одговорноста што ја носи бракот. Кога возбудата во бракот исчезнува, тие почнуваат да ја бараат истата возбуда и надвор од бракот. Истото важи и за жените.

Единствената разлика е во тоа што жените сакаат да ги задоволат своите емоционални потреби, додека мажите генерално сакаат да ги задоволат своите физички потреби. Постојат многу причини зошто мажите ги изневеруваат своите жени, а многу од нив ја обвинуваат кризата во средните години.

1. Сметаат дека нивниот брак е грешка

Кога ќе почне да го смета својот брак за грешка, тогаш почнуваат да барат љубов вон нег

Многу мажи кои рано стапуваат во брак подоцна жалат што биле врзани толку млади. Поради недостаток на искуство во животот и семејните обврски, многу од нив жалат што ја пропуштиле целата забава во животот. За да го надоместат ова, многу од нив се впуштаат во вонбрачни врски за да внесат возбуда и забава во своите животи.

2. Враќање на поранешната во нивниот живот

Влегувањето на поранешните во нивните животи може да предизвика вонбрачна афера и да ги разбуди чувствата кои некогаш постоеле меѓу нив. Многу мажи сметаат дека нивната поранешна партнерка би можела да ја пополни емоционалната празнина, па затоа можат да дојдат во искушение и да ја обноват изгубената романса.

Продолжува на страна 2