Сексот го подмладува мозокот

326

Научниците открија како сексот влијае на главата – излегува дека тој крие многу бенефиции за луѓето во постара возраст.

Сексот во седумдесеттите помага да се задржи мозочната активност, го одржува мозокот млад и штити од мозочни болести.

Ова е особено точно за жените, велат експертите. Така, се чини дека за да го зачуваме умот до крај, потребно е да имаме повеќе секс, објаснија научниците.

Сепак, британските експерти утврдија друга зависност – сексот кај постари лица предизвикува мигрена, но почесто кај мажите.

Испитаниците-мажи велат дека тие се подготвени да страдаат во името на задоволството.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.