30 најдобри чувства на светот

307

Среќата е во мали нешта, и тоа во оние кои се бесплатни. Често тоа го забораваме. Ние стануваме премногу зафатени за да запреме и да вдишеме живот во потполност.

Понекогаш едноставно само треба да се подигне главата, да видите нешто што го сакате, и да се почувствувате подобро …

Сајтот Bright Side објави некои од најдобрите чувства на светот. Дали и вашето е меѓу нив?

  • Кога ќе симнете неудобни чевли по напорниот ден;
  • Кога ќе ја ставите раката во ориз или грав;

 

  • Кога ќе го бакнувате бебето во мекиот образ;
  • Пукање на балон од мастика;
  • Туширање со вода со идеална температура;
  • Првиот залак од вашето омилено јадење;

  • Легнување во кревет, по напорниот ден и непроспиената ноќ;
  • Кога ќе бакнете некој кој ви се допаѓа, по долго време;
  • Мирисот на новата книги;
  • Првата голтка на утринското кафе;
  • Одење по врелиот песок на плажа, во вечерните часови;
  • Прошетка по благиот, летен дожд;

  • Потопување во ладна вода по топлиот ден;
  • Масажа на грбот;
  • Кога одите боси по трева;
  • Мирис по дождот;
  • Допирот на крзното на вашето домашно милениче;
  • Кога ја допирате косата по шишање;
  • Греење на рацете пред огнот;

  • По кивавица;
  • Додека слушате како мачката ви преде додека се одмара на вашите гради;
  • Мирис на белиот лук кој се пече во маслиново масло;
  • Четкање заби со нова четка;
  • Ставањето очила откако сте ги исчистиле;
  • Кога ќе почувствувате пеперутки во стомакот додека возите на низдолница;

 • Кога ќе прегрнете некој кој ви недостасувал;
 • Кога сте завиткани во ќебе додека надвор силно врне дожд;
 • Кога ќе почувствувате пријатен мирис кој сте го запомниле уште во детството;
 • Кога ќе почувствувате мирис на скара кој само што не е поставена во вашата чинија;
 • Отворете ги очите и сфаќате дека – е сабота.

*Бонус чувство – Кога ќе почувствувате олеснување, бидејќи сте се ослободиле од нешто (на пример, работа) или некој (пријател, кој веќе долго време ве нервира).

Сподели со нас чувства кои те прават среќна/ен, па заедно да ја прошириме оваа листа.