Зошто осаменоста ги избира најмоќните луѓе

570

Животно набљудување за тоа зошто осаменоста ги избира најсилните луѓе, или тие избираат осаменост.

“Секојдневно, комуницирајќи со различни луѓе, изненадени сме од тоа дека најдостојните од нив – се сами. Тие се одликуваат со харизма, добар изглед, жив аналитички ум, добро образование и манири, зад кои секогаш се крие силен поглед, во кој едвај се забележува мала тага.

Тие ги бараат “своите” луѓе: за комуникација, за друштво, и за пријатен одмор, за љубов, за односи и за семејство.

Тие прават повеќе грешки, повеќе страдаат, поретко контактираат, потешко ги преживуваат неуспесите. Но, секој пат, кога ќе изгорат во врските, повторно се раѓаат од пепелта и стануваат посовршени и посилни.

И повторно, и повторно почнуваат одново …

Чудни им се стереотипите на современото општество, невозможно е да им се наметне туѓо мислење. Без разлика дали тоа е маж или жена, тие бараат таков човек покрај кого ќе им биде топло и спокојно.

А тоа “спокојно” не се темели на отсуството на кавги, адреналин или екстремни емоции. Тоа “спокојно” значи дека е покрај човек кој нема да предаде. Човек на кого безгранично му веруваш, во кого имаш доверба, а во кого сте сигурни 200%.

Дури и најсилните луѓе бескрајно се обидуваат да стекнат убедување, да ги сакаат … “