Знаци кои сигнализираат дали вашата врска е здрава и како да ја направите поздрава

820

Секоја врска е различна, но без разлика на тоа, постојат неколку работи кои можеме да ги разгледаме понатаму за да се увериме дека сè функционира во нашиот однос со партнерот.

Здравата врска во модерна смисла може да значи различни работи за секој од нас, а тие стандарди постојано се менуваат како што човекот се развива и расте. Нешто што сакавме порано од нашите романтични врски не мора да биде нешто што го сакаме сега.

Меѓутоа, за да можете да почувствувате на кои делови од вашата врска им треба дополнително внимание и како најдобро да се поврзете со партнерот, погледнете кои пет знаци сигнализираат дали вашата врска е здрава и како да ја направите поздрава.

Доверба меѓу вас

Темелот на секоја врска треба да биде довербата меѓу партнерите која се гради од ден на ден и на која партнерите мора постојано да работат. За да бидете целосно отворени во разговор на која било тема, треба да се почитувате и прифаќате еден со друг, како и да бидете вистински посветени на вашата врска.

За да изградите доверба, постепено разговарајте со партнерот за вашите предизвици или мали победи. Заедничкото решавање на проблемите или, од друга страна, славењето на успехот, ги поврзува луѓето и создава посилна врска и гради доверба.

Отворена комуникација

Важно е да можете да му се доверите на вашиот партнер. Без разлика дали треба да зборувате за нешто поврзано со работата, вашата врска, пријателите или семејството, исклучително е важно емотивно да се потпрете на вашиот партнер.

Во комуникацијата со партнерот, обидете се да бидете искрени за да можете вистински да бидете поврзани на неколку нивоа и вашата врска да исполни некои нови фази на развој. Со искрени разговори, партнерот ќе може подобро да ве запознае и да се поврзе со вас, но и да одговори на потребите на вашата врска.

Заедничко и време за секого посебно

Вашата врска може да биде совршена и слободното време да го искористите за да се видите со партнерот. Но, за да функционира врската, потребно е покрај тоа што сте во врска, да постоите како посебна личност и да имате живот исполнет со хоби, активности и дружење со вашите најблиски.

Како што е важно вашето време заедно, важно е да имате време што секој ќе си го посвети себеси. Само така секој од вас ќе биде исполнет во врската и ќе можете да го достигнете потенцијалот што може да го има вашата врска.

Физичка врска

Хемијата што постои меѓу двајца луѓе преку физичка врска, без разлика како ја дефинирате физичката врска, е исто толку важна како и ставките споменати досега. Без романтика и интимност, потешко е да се поврзете вистински со вашиот партнер.

Покрај тоа, важно е да разговарате за тоа што ви е важно во оваа област од врската и што би сакале од вашиот партнер. Преку отворена комуникација и приврзаност еден кон друг ќе ја најдете идеалната комбинација за вас.

Заедничко решавање на конфликти

Во здрава врска, конфликт може да се случи од време на време и може да настане поради мали или големи работи, предизвици или ситуации. Но, како двајцата ќе реагирате на конфликтот е голем знак за тоа каква ќе биде вашата врска и колку треба да работите на разбирање.

Кога ќе се појави конфликт во врската, важно е да не се напаѓате еден со друг, туку да работите заедно за да го решите конфликтот. Вие двајца против проблемот – тоа е равенка која функционира и која може да има корисен ефект врз вашата врска во секоја фаза.