Живот со родителите Постојано ме потсетуваат дека куќата е нивна!

965

Возрасните, кои сѐ уште живеат со своите родители искрено проговориja за тоа како се чувствуваат.

Некои сѐ уште треба да ја искористуваат приликата да излезат надвор од куќата и да внимаваат што зборуваат,  да ги слушаат критиките, прашањата

Искуствата на возрасните, кои сѐ уште живеат со своите родители се различни и главно сите се желни да се иселат подалеку од нив. На мобилната апликација Wishper открија како изгледа нивното секојдневие. Тие се многу отворени, бидејќи можат да проговорат анонимно.

Еве што велат тие:

Тогаш сѐ уште си нивното мало дете, очекуваат да се однесуваш така и да направиш сѐ што ќе ти кажат.

Не можам да го правам она што сакам и кога сакам. Нема забави, шетање гол и тие секогаш сакаат да знаат каде си бил и што си правел.

Мојата облека исчезнува. Подоцна ја наоѓам во плакарот на мајка ми. И покрај тоа, таа забележува сè што ќе купам.

Страшно е сознанието дека сѐ што поседувам собира во една соба.

Тие ми одат на нерви. Родителите секогаш сакаат да знаат што се случува во твојот живот и тоа, затоа што тие не го поседуваат својот. Мајка ми сака да живее преку мене.

Мора да кажеш на другите возрасни кои ги среќаваш, дека сѐ уште живееш со своите родители.

Тие постојано ми кажуваат како да ги правам ирелевантните работи, како што е редење на долен веш. Мислам, јас сум возрасен, како ќе го наредам долниот веш е моја работа.

Продолжува на страна 2