Женски навики со кои успеваат да доживеат ор*азам

1363

Жените исто како и мажите постојано разговараат со своите пријателки за сексуалниот живот.

Често се зачудуваме како некои жени постојано доживуваат оргазам со својот партнер, а на некој тоа им е мошне тешко. Како им доаѓа толку лесно да го доживеат врвното задоволство?

Мастурбацијата им е важна

Related image

– Жените кои мастурбираат редовно станале стручњаци за сопствените тела и знаат каде им се наоѓаат „магичните точки“, кои може да им помогнат да достигнат оргазам, тврди психолог д-р Фран Валфиш.

Тој додава дека жените знаат кое темпо, притисок и брзина е важен за секој допир. Тие со своето познавање на телото јасно му го покажуваат тоа на својот сексуален партнер и поради тоа редовно свршуваат.

Обраќаат внимание на клиторисот

Продолжува на страна 2