За брза релаксација | Запалете листови од ова растение и стресот исчезн

156

Тензија, нервоза, стрес, напнатост …

Постои растение кое ќе ви помогне да се релаксирате за многу кратко време.

Не, не станува збор за марихуана, туку за ловоров лист! Рускиот научник Генадиј Малахов открил дека ова растение има фантастичен ефект против заморот и стресот.

Сѐ што треба да направите е да земете еден исушен ловоров лист, ставете го во пепелник, запалете го и излезете од собата. По околу десет минути ловоровиот лист ќе изгори, а просторијата ќе биде полна со мирисен чад што создава посебна атмосфера.

Имено, ловорот со согорувањето испушта специфични супстанции кои ни помагаат да го олесниме заморот и да се релаксираме.

Нежно го вдишувајте и ќе се почувствувате релаксирачки.