White Alice Story | Мистеријата за “црната пирамида” сѐ уште не е откриена! Видео

372

Истражувачот и новинарка Линда Молтон Хоу е една од луѓето кои веруваат дека постои црна пирамида на Алјаска.

Од 1992 година, кога слушна дека е пронајдена огромна подземна пирамида во Националниот парк Денали, таа беше опседната со идејата да го докаже тоа.

Поточно, „Канал 13“ од Енкориџ објави извештај за научници кои спроведоа експерименти со сеизмички премер и кои веруваа дека ненамерно откриле пирамидална конструкција на околу 80 километри од планината Денали (поранешен Мекинли).

Две децении подоцна, воен пензионер ја контактирал Линда Молтон Хеј, тврдејќи дека тој има податоци и докази. Брус Л. Пирсон тврди дека зградата „не е направена од човек“ и дека САД ја користат како тајна база за студии.

Еден анонимен сведок тврди дека неговиот татко работел во „темната пирамида“ и помогнал да се постави „силен електричен систем“. Станува збор за програмата „Бела Алис“ што американската влада ја разви во страв од СССР.

Оваа географска област лежи на екстремни електромагнетни струи, како што е Бермудскиот триаголник, па затоа не е изненадувачки што околу 16.000 луѓе исчезнаа на Алјаска во последните 30 години. Поради големиот број мистериозни исчезнувања на луѓе, како и авиони, областа од јуни до Енкориџ се нарекува Алјаска Триаголник.

Едно такво исчезнување се случи во 1950 година. Авионот, кој летал од Алјаска кон Тексас, со 44 патници исчезнал. Интересно е што не се пронајдени остатоци, а камоли преживеани или нивните тела.

Записите покажуваат дека од 1988 година досега исчезнале околу 16 000 луѓе, туристи и локални жители. Племето Тлингит има образложение: на овие простори живеат зли духови кои ги киднапираат оние што се губат …

Исто така, во седумдесеттите години на 20 век, демократскиот конгресмен Хејл Богс исчезна додека леташе над Алјаска. Големото пребарување не го најде малиот авион и четворицата патници.