ВИСТИНА ИЛИ ЛАЖГА? Погледнете ја контроверзната приказна за најцрното бебе во светот | Фото/Видео

809

Оваа фотографија на најцрното бебе во светот со молскавична брзина го освои интернетот.

Со кожа црна како ноќ и со сјајна црна коса, ова бебе повеќе изгледа како кукла отколку вистинско дете, што на веб-страницата на Reddit предизвика многу дебати за автентичноста на оваа фотографија.

Погледнете и просудете сами!

1. Ова бебе, наводно, неодамна било родено во Јужна Африка

2. Иако фотографијата би можела да биде автентична, постои можност дека станува збор за многу убедлива кукла

Колку подолго се гледа, толку повеќе се поставуваат прашања, на пример, зошто бебето нема белка.

3. Веб-страницата Social Trends сподели друга фотографија на едно дете со слична боја на кожата, кое се чини дека има околу две години

Ако станува збор за истото дете, тогаш првата фотографија не е можно дека е реализирана неодамна. Се разбира, можно е и првата фотографија да е стара и дека скоро е објавена на Интернет.

4. На интернетот има многу малку информации за идентитетот на ова бебе

Можеме само да претпоставиме дали ова бебе навистина постои или станува збор за многу црна кукла.

6. Погледнете го видеото за оваа контроверзна приказна!