Вештачки привлечните луѓе заработуваат повеќе

141

Студија на социолозите Жанклин Вонг и Ендрју Пенър, вклучувајќи 14 000 учесници, докажа дека атрактивните луѓе добиваат повисока плата, пишува Washington post.

“Според социолозите убавината, особено женската, се утврдува од она што го правите за да ја постигнете, а не од тоа како изгледате во реалноста”, пишува весникот.

Учесничките со обична надворешност, кои сепак посветиле многу време и средства за својот изглед, се покажува дека заработуваат околу 6000 долари повеќе годишно од оние кои биле проценети како попривлечни, но не вложувале толку напори да изгледаат добро.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.