ТРОГАТЕЛНА ГЕЈ ПРИКАЗНА | Каде пишува дека Дедо Мраз е хетеро? Најемотивната божиќна реклама оваа година ги руши сите бариери, погледнете!

1997

Божиќна реклама со геј Дедо Мраз е создадена по повод 50-годишнината од декриминализацијата на хомосексуалноста во Норвешка.

Норвешката пошта е заслужна за една од најемотивните божиќни реклами оваа година, која на Дедо Мраз му пружи сопствена геј романса, пишува Unilad.

Во краткиот филм со прекрасно наслов „Кога Хари го запозна Дедо Мраз“, средовечен маж Хари краде драгоцени моменти со Дедо Мраз секоја Бадник за време на неговите кратки посети.

Нивната врска се развива од година во година, така што Хари ги поминувал преостанатите 364 дена во годината опседнат со копнеж и осаменост за својата брадеста љубовница.

Клипот завршува така што Норвежанецот конечно собира храброст да му изјави љубов на Дедо Мраз и да му напише писмо во кое пишува „Се што сакам за Божиќ си ти“, што на крајот му се остварува. Имено, годините на копнеж завршуваат со страстен бакнеж на парот.

Фасциниран од својот нов љубовник, Дедо Мраз се обраќа до Норвешка пошта за да симне некои од претходните обврски за испорака на подароци од грбот, но и да добие повеќе време со Хари за време на празниците.

Важна годишнина

Трогателната реклама е создадена по повод 50-годишнината од декриминализацијата на хомосексуалноста во Норвешка.

„Норвешка пошта е инклузивно работно место со многу различности и со оваа прекрасна љубовна приказна сакаме да ја прославиме 50-годишнината. Дедо Мраз е лут на Норвешка пошта во минатогодишната кампања бидејќи му ја одзеде „работата“, а ова година тој е среќен што малку се растоварува, за да може да биде со оној што го сака“, изјави за LGBTQ Nation, Monica Solberg, маркетинг директорка на Норвешка пошта.

Нивната порака за љубов и инклузивност одекна на социјалните мрежи, а гледачите ја нарекоа најдобра божиќна реклама оваа година.