Третата светска војна доаѓа од вселената

379

Третата светска војна ќе дојде од вселената .Сигнал за неа ќе стане уништувањето на сателитите.

Според мислењето на американските воени аналитичари, главната арена на идните светски конфликти ќе биде Најблискиот простор.

Основа на победата, како и на загубата на ривалските држави, ќе биде можноста за заштита на сателитски врски и уништувањето на вселенските летала на противникот.

Како што се истакнува во написот на “Дејли телеграф”, победата во “војната на ѕвездите ” и соодветно во војните на Земјата ќе биде освојувањето од државата, која ќе го упати непријателот во “технолошки среден век” и го лиши од вселенска врска и навигација.

Американските аналитичари истакнуваат дека денес е невозможно да се замисли човештвото без сателитскиот технологија. Можноста да се соборат странските сателити излегува на прво место во развојот на вселенската трка.

Брајан Уиден од фондот “Безбедно свет”, изјави дека ако порано користењето на вселената за војна се сметаше за нешто од областа на фикцијата, сега сè е променето.

Во 1967 година земјите потпишаа меѓународен договор забрануваат користењето на нуклеарно оружје во вселената, но сега ништо не се забранува да се користат обичните ракети.

Така, уште во 70-тите години на минатиот век претседателот на САД Роналд Реган го најави лансирањето на програма за развивање на средства за противракетна одбрана во вселената, која во Советскиот Сојуз беше наречена “Ѕвезда војна”.

Како одмазднички акции СССР и Кина почнаа да развиваат и тестираат противобселенско оружје. Во 2013 година Кина продемонстрира можностите за космичко спротивставување со помош на тестовите на противвселенски ракети кои успешно поразија цел во геостационарна орбита.

Русија, на пример, е способна да урне сателити како со помош на вооружените сили од 1981 година со пресретнувачи Миг-31, така и со помош на анти-авион-ракетен систем C-400.

Покрај тоа, Кина и Русија развиваат свои GPS системи, бидејќи сега тие се принудени да го користат системот на САД кој ќе биде исклучена во случај на војна, наведува весникот.

Војската и вселенски експерти изјавуваат дека третата светска војна ќе започне не на Земјата, туку во вселената.Сигнал за неа ќе стане токму уништувањето на сателитите.

Согласно барањата на експертите што се противат земји ќе се трудат да ја уништат непријателската технологија поврзана со преносот на податоци, а изменувања на зачтитата на сателити на геостанционарна орбитата кои стануваат беспомошни.

Питер Сингер од Фондот “Нова Америка” стравува дека загубата на “шпионски, навигациски сателити, а исто така и сателити поврзани со врските, ќе доведат до тоа дека војните на Земјата” ќе се вратат во поранешна ера “и” луѓето ќе се борат како во Првата или Втората светска војна “.

Со оваа изјава се согласува и претставникот на американската компанија – производител на воени сателити Airbus Group Џереми Гријвс.

Тој е уверен дека” Космос стана четврти фронт “за водење на борбени дејствија по воздушниот, земјени и подводниот .

Во материјалот се забележува дека САД вложиле 10 $ миллиарда за воспоставување на вселенската безбедност на земјата, сепак сите случувања се концентрирани во областа на создавањето на средства за уништување или пресретнување на странски сателити.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.