Тони Цетински избркан од студио поради ставовите за вакцинирање и чипирање

419

Радио Драва, приватна радиостаница од Копривница, денес на својата веб-страница објави дека повеќе нема да ги пушта песните на Тони Цетински заради неговите ставови за вакцинирање и чипирање.

– Пејачот Тони Цетински, деновиве, во отсуство на студиски и концертни активности, ја пренасочува својата енергија на социјалните мрежи каде го промовира движењето против вакцинирање, едно од докажаните најопасни движења на теоретичарите на заговор и со тоа бара приврзаници на неговата позиција. Тој не е исклучок, се разбира, и исклучоците можат да бидат многу гласни, многу погрешни и многу опасни за ова општество. Ставовите за кои се залагаат честопати се поплочени со дезинформации и лишени од основни знаења од основно училиште, и тие наоѓаат основа во различни нејасни портали кои намерно објавуваат информации против таканареченото мејнстрим размислување и со тоа профитираат. Целосно сфаќајќи дека е демократско право на секоја индивидуа да го искаже своето мислење што тој или таа го претставува, како и демократското право на секоја друга личност да се согласи или да не се согласува, сепак сметаме дека е опасно кога се разговара за сложени здравствени проблеми и добро познати јавни личности го заземаат ставот, крајно некомпетентни за темата за која коментираат, затоа што на тој начин тие влијаат врз мислењето и постапките на нивните симпатизери, а потоа и на многу други, преку своите јавни постапки – се вели во соопштението потпишано од Бојан Хорват, музички уредник на Радио Драва.

По тоа соопштение реагираше и Тони Цетински:

Eto nam DEMOKRACIJE !!Ne smiješ se zalagati ni za to da ljudi biraju šta će sa svojim tijelom raditi više da i to ne…

Gepostet von Tony Cetinski am Samstag, 9. Mai 2020