Специјалитети кои не би сакале да ги пробате – предизвикуваат смрт

684
Hákarl - Ферментирана ајкула

Некои луѓе навистина уживаат во храната со чуден мирис и необичен вкус.

Други пак сакаат да јадат храна што понекогаш може да биде и смртоносна. Дали и вие спаѓате во некоја од овие категории?

Погледнете ја следнава листа „опасна“ храна што малкумина се осмелуваат да ја пробаат.

1. Карамбола

На прв поглед ова овошје изгледа безопасно, па дури и здраво бидејќи содржи многу витамин Ц. Но, луѓето со гастритис подобро е да го избегнуваат бидејќи е премногу кисело. И здравите индивидуи не треба да претеруваат со консумирање бидејќи може да предизвика проблеми со бубрезите.

2. Фсих

Овој египетски деликатес е ферментирана риба. Иако ова јадење е традиционално, здравствените организации препорачуваат дека последиците може да бидат смртоносни.

Продолжува на страна 2