Совети од оние кои го искусиле животот

378

Годините поминуваат дур да трепнеш. Не мажете и женете се млади. Живејте го својот живот. Патувајте. Занимавајте се со разни нешта. Не е важно колку пари имате. Спакувајте се и одете каде и да можете да си дозволите.

1. Најважната личност во вашиот живот е лицето, кое се согласило да го сподели својот живот со вас. Така и третирајте ја.

2. Можеби ќе имате долг живот, или вашиот живот ќе биде краток – кој знае. Но, во секој случај, верувајте ми кога ви велам дека ќе сакате подобро да сте се грижеле за себе во својата младост.

3. Нештата се само нешта. Не бидете опседнати со материјални работи, почитувајте го времето и искуствата.

4. Љубомората ги уништува врските. Верувајте ѝ на вашата втора половина, бидејќи на кој друг ќе му верувате?

5. Луѓето секогаш велат, “Погрижете се да добиете работа каде што ќе го работите она што го сакате!” Но, тоа не е најдобриот совет. Вистинската работа е работа која ја сакате во некои денови, во другите денови ја поднесувате, а сепак ви ги плаќа сметките. Речиси никој нема работа која ја сака секој ден.

6. Ако некогаш ви е тешко да се справите со животот, само вратете се во сегашниот момент и уживајте во сѐ што е убаво и пријатно. Земете длабок здив, релаксирајте се.

7. Годините поминуваат дур да трепнеш. Не се мажете или жените млади. Живејте го својот живот. Патувајте. Занимавајте се со разни нешта. Не е важно колку пари имате. Спакувајте ги куферите и одете секаде каде што можете да си дозволите. Додека никој не зависи од вас, не купувајте работи. Никакви. Видете го светот.

8. Не земајте го животот сериозно. Дури и ако работите ви се чинат темни и безнадежни, обидете се да се насмеете на тоа колку животот е откачен.

9. Вистинскиот пријател ќе дојде ако го повикате и во 2 часот наутро. Сите други се само познаници.

Продолжува на страна 2