Сопственикот на ИТ Кафе во Охрид ги затвори своите објекти и на вработените (140 на број) им плати одмор во Турција

364

Сопственикот на ИТ Кафе во Охрид ги испрати своите 140 вработени на платен одмор во Турција, стои во објава на Твитер.

– ИТ кафе затворено заедно со уште еден ресторан. Причина? Епа газдата на тие 2 објекти и на уште една фабрика си им уплати на вработените (140 на број) одмор во Турција Ultra all Inclusive. Многу од нив прв пат се качија во авион,пишува на Твитер.

На фејсбук-профилот на овој објект на 11 септември е споделена објава која гласи дека периодов ИТ кафе нема да работи поради колективен одмор на вработените.

– Како еден од клучните приоритети останува изградбата на пречистителни станици за отпадни во