Со што си го попречувате сопствениот оргазам

169

Оргазмот не е природен и задолжителен завршеток на сексуалниот чин.

Не мислете дека тој само ќе ви мине, додека си лежите едноставно така и чекате вашиот партнер да заврши со сето тоа.

А, понекогаш дури и многу други индиректни околности ни пречат да се насладиме на крајната кулминација на сексот.

Некои сексуални навики навистина можат да интервенираат сериозно во вашата способност да добивате оргазам. Кои се тие?

Секс само кога сте пијани

Алкохолот значително влијае на способноста на мажите за ејакулација. Многу поверојатно е ерекцијата само да падне предвремено отколку да достигне до ејакулација, што ве доведува и вас до оргазам.

Кај жените ситуацијата е слична. Алкохолот ги затапува чувствата и “приспива” нервниот систем. Затоа нервните завршетоци во гениталната област не се толку чувствителни.

Често се преправате

Имитацијата на оргазам го попречува реалното постигнување и уживањето во возењето. Во обид да ја задржите самодовербата на партнерот вие го лажете. Тој мисли дека ги прави работите како што треба, а тоа не е така. На овој начин се лишувате од оргазам, а на партнерот му попречувате да го запознае целосно телото и што точно ви се допаѓа.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2