Сменете ги лошите дневни навики и подобрете го расположението

54

Променете го начинот на живеење и намалете го стресот од секојдневието.

Вежбањето не е секогаш најлесната опција за голем број луѓе, но пешачењето и чаевите како и прошетка во природа, можат да помогнат во намалување на стресот и депресијата.

Иако се работи за две различни состојби, стресот е „виза“ до депресијата.

Чајот од маточина е одличен избор за смирување, слушањето на музика како и посетувањето на културни настани можат да ја вратат живоста и повторната насмевка.

Сменете ја исхраната, внесувајте јаткасти производи, овошје и зеленчук како и алкална храна.

Најважно од се бидете опкружени со луѓе кои ви се драги и позитивни.