Скопје ЗОО со нов жител | Кенгурката Пикси стана мајка | Фото

2117

Скопската Зоолошка градина е во очекување да ги отовори вратите за посетителите.

Таа минатава недела доби неколку принови, а вчера кенгурката Пикси доби бебе.

– Мама Пикси има бебе. Малото полека почна да излегува од торбата на мајката во која поминува од неколку месеци до година и половина, соопштија од Скопје ЗОО.