Сите се во шок | „Се окози коза со човеколика глава во Аргентина“ | Видео

408

“Демонска” козичка родена со човечко лице ги шокира локалните жители и предизвика општа конфузија во провинцијата Сан Луис. За жал, нејзиниот животен век бил премногу краток …

Во аргентинската провинција Сан Луис се родила, претходно уште невидена коза. Животното е родено со човеколика глава и испакнати очи, а починала по само три часа од животот.

Нејзиниот сопственик Gladys Oveido изјавила дека сите се шокирани кога видоа каква коза се родила. Освен таа “демонска” коза на светот дошле уште две нормални, пренесува Daily Mail.

– Штом ја видов, знаев дека тоа е природна деформација, иако нејзиното тело било нормално. Се обидовме да ја нахраниме со млеко, но нејзината здравствена состојба се влоши брзо потоа, рече газдарицата Oveido, чија снаа ги објавила фотографиите на социјалните мрежи и ја претвори козата во вирален хит.

Локалните жители велат дека ова е прв пат такво суштество да се роди на нивната територија.