Што се енергетски вампири и како да се заштитите од нив?

50

Здравата и среќна личност е полна со енергија.

Без енергија како би ги исполниле нашите соништа или како би ги надминале пречките? Вистина е дека некои луѓе имаат повеќе енергија од другите, но дали некогаш сте се запрашале зошто?

Иако можеби влијание има и генетиката, уште поважно е влијанието на нашето опкружување.

Сè е енергија

На атомското ниво сè што постои е создадено од атоми кои вибрираат, или чиста енергија. Дури и нематеријалните нешта, како нашите мисли, емоции, инстинкти и желбата за секс може да се каже дека се од енергија. Па, живееме во океан од движење а во секој океан, или опкружување, има предатори и плен.

Енергетски вампири

Постојат луѓе кои можат многу брзо да ни ја истрошат енергијата. Ако сте чувствителна личност или емпат, сигурно сте свесни за оваа појава. Но, не сите се во можност да го почувствуваат ова. Додека некои сметаат дека енергетските вампири се луѓе кои не можат да ја одржат својата животна енергија на позитивен начин, другите сметаат дека тие се добри и нормални, но неподносливи луѓе.

Продолжува на страна 2