Сексот помага да се заштитите од студот

85

Научниците објавија кои болести се лекуваат со помош на редовните сексуални односи, објавија медиумите во Пенсилванија.

Според локалните универзитетски специјалисти, најчеста болест што може да се избегне преку секс е сезонскиот студ.

Во сексот, 30 проценти повеќе антитела се ослободуваат за да се спречи болеста. Покрај тоа, сексот води до производство на колаген, кој е одговорен за младоста на организмот.