Секс соништа – што значат тие?

614

Има луѓе кои не сонувале со месеци. Други се изненадени од она што го “гледаат” веднаш штом ќе легнат.

Некои од најчудните и за некои, вознемирувачки соништа, се еротските. Според психолозите, може да сонуваат некои од нивните фантазии.

“Соништата обезбедуваат пристап до вас како личност: вашите чувства, желби, соништа, стравови”, објаснува Клиничкиот психолог Заммо Мбеле.

Други, сепак, се на мислење дека може да се случи спротивното – сонување слики кои се надвор од нашите емоции. На пример, кога ќе се разбудите изненадени дека сте имале секс со одредена личност.

Погледнете што најпопуларните еротски соништа значат дека мажите и жените имаат:

Мамење

Ако сонувате дека го мамите вашиот партнер, сигурно барате нови емоции во креветот што тој/таа не може да ви ги даде. Друга причина за овој сон е тоа што тој не посветува доволно внимание на вас. Според психолозите, овој сон значи дека се плашите да бидете измамени или повредени на било кој начин. Ова е исто така поврзано со ниска самодоверба.

Секс со поранешно момче

Понекогаш двајца луѓе се толку длабоко поврзани што по нивното одвојување е тешко да се започне нова врска, особено интимна. Многу жени и мажи сонуваат дека имаат секс со поранешниот / поранешната. Ова може да значи дека не сте го надминале лицето со кое не сте повеќе или дека нешто останало нејасно. Тоа е исто така предупредување дека повеќе не треба да бидете врзани со луѓе што ве повредуваат. Овој еротски сон ќе ви каже дека сте несигурни и не знаете како да постапите ако поранешниот / поранешниот сака да ве види само за секс.

Секс со ѕвезда

Секој од нас има свој идол. Гледајќи слики и видеа на познати личности, некои од вас сигурно фантазираат за тоа. Ако сонувате за вашиот омилен пејач или актер, сакате да постигнете повисок животен стандард и да имате потреба од промена. Исто така, покажува дека сакате нешто поинакво во сексот, но немате некој со кој ќе експериментирате.

Секс со колега

Овој сон е доста чуден. Една опција е да имате некои скриени чувства за лицето за кое станува збор, што сè уште не можете да ги препознаете. Другата е дека треба да го смените вашето момче со потполно различен тип. Третиот е тоа што ви недостасува разновидност во сексот.