Секс со роботи од 2065 година

595

Сексуалните сцени меѓу луѓето и роботите кои се појавија во научно-фантастичните серии и филмови многумина ги шокира, но сепак, еспертите тврдат дека тоа за 50 години би можело да стане реалност за секој човек.

Академикот др. Хелен Дрискол од американскиот Универзитет во Сандерленд дури смета дека таквиот вид односи би можело многу да му значи на човекот и да го унапреди неговото ментално здравје.

– Робофилијата, односно ситуација каде човекот сексуално го привлекуваат роботи, сега ни звучи како нешто што има врска само со вонземјански работи, но реалноста е дека тоа наскоро може да стане норма на однесување. Уште сега, по пат на интернет можат да се нарачат разни сексуални помагала, а со напредокот на технологијата тоа во блиска иднина ќе биде и андроид, истакна Дрисколова. Според нејзините зборови, тоа подразбира развој на виртуелна реалност во која голем број луѓе низ целиот свет уште сега секојдневно ужива.

– Покрај нас ќе биде нешто што е посовршено од човекот, а што може да пружи исто уживање како и живо суштество. Тоа ќе биде опипливо и направено по мерка и желба, истакна таа.