Сакате да бидете успешни во работата? Следете ги овие правила

461

Седете правилно на работното место

Столица

Сместете се во столицата така што наслонот ќе ви помага да го држите грбот исправено, а со тоа и да им дадете на грбните мускули малку одмор.

Нозе

Држете ги нозете под агол од 90 степени. Доколку не можете да го допрете подот, држете ги на потпирачот на столот. Строго избегнувајте прекрстени нозе бидејќи таа положба не е добра за

Стапала

Држете ги стапалата на подот и трудете се да не ги буткате под столицата. Немојте ни да ги прекрстувате, затоа што таа поза не е добра за нервите во ’рбетот и ги напрега колковите.

Телефон

Дали имате обичај да го држите телефонот со рамото наместо со раката? На тој начин премногу форсирате само една страна од вратните мускули, што може да предизвика болка. Ако веќе седите додека зборувате по телефон, користете ги рацете.