С*ксот произведува антитела | Дознајте во кој период од годината

103

Научниците од американскиот универзитет во Пенсилванија откриле дека интимните врски се најважни за човечкото тело во теко на зимата, пишува Times Times.

Сексот придонесува за производство на антитела кои го зајакнуваат имунитетот и помагаат во надминувањето на болеста.

Според зборовите на научниците, луѓето кои се чувствуваат болни треба веднаш да имаат секс. Потоа, производството на антитела е зголемено за 30 проценти.

Сексот го стимулира производството на колаген, кој служи како лубрикант за телото и ја подобрува состојбата на кожата.

Сексот, исто така, игра важна улога во зајакнувањето на срцето, намалувајќи го ризикот од заболување од рак, белодробна болест и простата.

Сите овие придобивки од интимна близина се многу важни за одржување на здравјето во зимата кога има недостаток на витамини во човечкото тело.