Пронајден клучот за женскиот оргазам

134

Очигледно се обидуваат да дојдат до тоа не само жените и мажите туку и американските сексолози.

Клучот за женскиот оргазам е мастурбацијата за време на сексот, откриле американските научници, анализирајќи податоци од 1569 мажи и 1.478 жени од сите возрасти.

Секако сите одговорија анонимно на поставените прашања. Истражувачите откриле дека секс претставниците имаат поголема веројатност да имаат оргазам во клиторична стимулација отколку во вагиналниот секс.

Експертите ги земаа предвид факторите кои можеа да влијаат врз резултатите – возраста на учесниците и околностите во кои се одвивал сексуалниот чин.

Во принцип, американските сексолози веруваат дека повеќе оргазми кај жените се сосема реални.

Тие дошле до овој заклучок во друга студија, нагласувајќи ги позициите кои ја зголемуваат веројатноста за постигнување на повеќекратни оргазми.

Експертите нагласуваат дека оргазмот е индивидуален. Кај некои жени, тоа се случува од прва, со други поспоро, додека други може да се менуваат еден по друг. Во секој случај, најоптималниот став за жената е врз човекот, но со грб кон него.