Познатите личности зборуваат за сексот

161

Јас имам 60 години и сфаќам дека никогаш не е доцна да имаш секс.

Го знам тоа, бидејќи еднаш прашав една баба кога луѓето престануваат да го сакаат.

Тогаш таа имаше 80, но ми рече: “Дете мое, обрати се кон некој постар” – Керол Таврис, американска писателка.

*** Сексот постои по смртта, само што не може да го почувствуваме – Лили Томплин, американска комична актерка

*** Сексот е нешто што децата не го разговараат во присуство на нивните родители – Артур Роуч, англиски писател

*** Кога авторитетни лица ве предупредуваат дека е погрешно да имаш секс, треба да научите важна лекција. Немајте секс со авторитетни лица – Мет Гроунинг, еден од креаторите на серијата “Симпсонови”.

*** Дали е валкан сексот? Да, ако сеè се прави правилно … – Вуди Ален, американски комичен актер, режисер и писател.

*** Машкото тело е прекрасно, женското е тело прекрасно. Водам љубов со убавината – Марлен Дитрих, германска и американска актерка

*** Сексот никогаш не ми се допаднал. И сигурно никогаш нема да ми се допадне. Тоа е спротивно на љубовта – Мерилин Монро, американска актерка.

*** Кој е развратник? Обично тоа е оној кој почесто од вас има секс – Виктор Лоунс, англиски писател.

*** Ако сексот е нешто природно, тогаш зошто има толку книги, во кои се објаснува како да се прави? – Бет Мидлер, американска пејачка и актерка.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.