Кога бурата поминува … | Haruki Murakami

1157

Ако поминувате низ тешки времиња, зборовите на еден познат јапонски писател нè потсетуваат на предизвиците што нè формираат како личност.

“Никогаш кога бурата ќе помине нема да ти текне како си ја преживеал. Нема да бидеш сигурен дали бурата навистина поминала. Но, едно нешто ќе биде сигурно. Кога ќе ја преживееш бурата, нема да бидеш истата личност како пред неа. Баш поради ова тие постојат”.

Haruki Murakami