Пози за орален секс кои секој пар треба да ги проба

259
Фото Самареш Самарел

Оралниот секс е многу интимен сексуален чин. За многу парови тој е посебен за разлика од обичниот секс.

Оралниот секс помага да ја преоткриеме својата сексуалност, онаа на партнерот, да добиеме прекрасни искуства. Во него, како и кај секој сексуален однос, треба да има разновидност.

Споделуваме неколку секс пози за сензуален орален секс кои секој пар треба да ги проба.

Секс поза “спирала”

Во оваа поза мажот се чувствува како господар. Тој се исправа, а неговата партнерка клекнува пред него. Тука и двајцата можат да го контролираат темпото. Сепак, жената го контролира степенот на возбуда, интензитетот на оргазмот, а може само да си поигра и да ја задржи ејакулација на партнерот.

Длабокото “V”

Во оваа секс поза жената е лежи на грбот на спалната блиску до работ. Нозете ѝ се силно свиткани во колената и што е можно поблиску до градите, но сепак малку раширени. Партнерот клекнува и има можност да го стимулира како клиторисот, така и анусот.

Поза “Релакс”

Оваа поза е погодна за оние денови во кои се бара со помалку движења од ваша страна да овозможите максимално задоволство на партнерот. Мажот треба да легне малку на една страна, со раширени нозе.

Неговата партнерка исто така е сместена удобно на спалната соба, без да чувствува тензија во колената, вратот. Тука темпото повторно може да се утврди од двајцата партнери, но крајниот резултат е во рацете на жената.

Поза “Спајдермен”

Една секс поза која потсетува на поза 69, но е далеку повозбудлива. Вие или вашиот партнер треба да легнете на грб на спалната а главата е сместена речиси до работ на креветот.

Другиот партнер се наведнува, но нозете му остануваат надвор спалната. Ова е една одлична позиција која ви дава можност да стимулирате повеќе од една ерогена зони на партнерот.

Поза “Софа”

Оваа секс поза може да ја пробате на каучот или на голема фотелја. Едниот партнер треба да легне на каучот со главата надолу и да ги подигне нозете. Главата е на работ, па другиот партнер кога ќе ги донесе колковите околу софата, исто така, ќе биде стимулиран и ќе добие максимално задоволство. Позата наликува многу на поза “69”, но во свиткана опција.