Последен совет Мајката на умирање, на својот сопруг и децата, им ја кажа формулата за среќен живот!

393

Ана-Мари Џејмс мајка на четири деца, која водеше тешка битка со ракот, напиша 20 инструкции за среќен живот на своето семејство.

Нејзиниот сопруг ја опиша како жена со непобедлив дух, а за позитивниот став кон животот, ѝ покрај фактот што почина од рак на 44 години, најдобро ја илустрира пораката оставена до своите најблиски.

  1. Сè што направиш, ќе се врати, без исклучок

2. Сам ја пишуваш својата судбина. Не дозволувај другите тоа да го прават наместо тебе

3. Сè што ти сторил некој во минатото нема никаква моќ над тебе, освен ако ти ја дозволиш

4. Кога луѓето ќе ти покажата кои се навистина, верувај на тој впечаток

5. Грижата е губење на енергија. Подобро искористија да направиш нешто во врска со тоа што те прави нервозен

6. Она во што веруваш, помоќно е од она што сонуваш и од она што сакаш. Секогаш ќе бидеш она во што веруваш

7. Ако зборот “Ви благодарам” е единствената молитва, тогаш тоа е сосема доволно

8. Среќа што ја чувствуваш е директно пропорционална на љубовта која ја даваш

9. Својот неуспех воедно искористиго како повод да тргнеш во нов правец

10. Ако направиш избор што е спротивен од оној што секој мисли дека е исправен, светот нема да се распадне поради тоа

11. Верувај им на твоите инстинкти. Интуицијата никогаш не лаже

12. Сакај се самиот и научи таа љубов да ја усмериш и кон други луѓе

13. Во работата влези со страст

14. Љубовта не боли. Напротив, чувството е прекрасно

15. Секој ден е можност да се започне од нула

16. Сомнежот е сигнал на твоето “не”. Ако се сомневаш, не брзај, размисли добро

17. Кога не знаеш што да правиш, биди трпелив и почекај малку. Одговорот сам ќе дојде

18. Лошото не трае вечно

19. И ова ќе помине

20. Биде секогаш доследен на себе си

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk